Konsertit

Tiedot päivitetty 1.7.2021.

Vuonna 2021 Savonlinnan Musiikkiakatemian konsertteja järjestetään Savonlinnassa niin talvi- kuin kesäkaudella sekä mahdollisuuksien mukaan myös mm. Helsingissä, Kairossa ja Dubaissa. Musiikkiakatemia rikastaa Savonlinnan kesää 2021 noin 30 korkeatasoisella laulu- ja kamarimusiikkikonsertilla. Yleisö pääsee nauttimaan niin mestarikurssilaisten harjaantuneista esityksistä kuin myös jo tunnettujen taiteilijoiden konserteista.

 

KESÄN 2021 KONSERTIT SAVONLINNASSA 
päivitetty 1.7.2021

Kesän konserttien ennakkolipunmyynti on alkanut (nettilippu.fi).

Huom! Konserteissa on rajallinen määrä paikkoja. Ostamalla lipun tai ohjelmamaksun ennakkoon varmistat paikkasi!

Lisäykset todennäköisiä ja muutokset mahdollisia!

 

To 1.7.2021 klo 20, Savonrannan kirkko, Kamarimusiikin mestarikurssin konsertti

Professoreiden Mark Gothóni, Thomas Riebl ja Marko Ylönen kansainvälisten Viulun, Alttoviulun, Sellon ja Kamarimusiikin mestarikurssien osallistujia: Kaori Furusawa, Qiuyi Wu, Ellie Kanayama ja Mao Konishi (viulu) sekä Saimaa Quartet: Elias Lassfolk (viulu), Maija Wesslund (viulu), Valerie Lassfolk (alttoviulu) ja Jarkko Launonen (sello)

Konsertin kesto noin 1 tunti. Ohjelmamaksu 20/10 € ovelta tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu. Huom! Eri ohjelma kamarikonserteissa 1.7. (klo 20 Savonrannan kirkko), 4.7. (klo 18 Tuomiokirkko), 5.7. (klo 15 Melartin-sali) ja 5.7. (klo 19 Kulttuurikellari). Yhteistyössä: Savonlinnan seurakunta

 

Pe 2.7.2021 klo 18, Kerimäen kirkko, ”Isä ja poika – laulun juhlaa” -konsertti

Petri Lindroos (basso), Kristian Lindroos (baritoni), Tuula Hällström (piano) & Kristian Attila (piano)

Konsertin kesto noin 1,5 tuntia. Ohjelmamaksu 30/20 € ovelta tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu. Yhteistyössä: Savonlinnan seurakunta

 

La 3.7.2021 klo 15, Tuomiokirkko, Kamarimusiikin helmiä – Ralf Gothóni 75-vuotta -konsertti

  Ralf Gothóni

Ralf Gothóni (piano), Mark Gothóni ja Kaori Furusawa (viulu), Thomas Riebl ja Suzan Saber (alttoviulu) sekä Marko Ylönen ja Yuko Miyagawa (sello)

Ainutlaatuisen konsertin ohjelmassa W.A. Mozart: Pianokvartetto g-molli KV 478 sekä A. Dvorak: Pianokvintetto A-duuri Op. 81

YLE1 radioi konsertin

Konsertin kesto noin 1 tunti. Liput: 75/40 € ovelta tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu

Huom! Konserttiin on myynnissä rajallinen määrä lippuja. Konsertin tulot menevät lyhentämättömänä Musiikkiakatemian opiskelijoiden tukemiseen. Liittymällä Musiikkiakatemian Ystävien jäseneksi saa konsertin normaalihintaisesta lipusta 25 € alennuksen. Musiikkiakatemian Ystävien vuosijäsenmaksu on 50 €. Yhteistyössä: Savonlinnan seurakunta

 

Su 4.7.2021 klo 18, Tuomiokirkko, Viulun, alttoviulun, sellon ja kamarimusiikin mestarikurssien konsertti

Professoreiden Mark Gothóni, Thomas Riebl ja Marko Ylönen kansainvälisten Viulun, Alttoviulun, Sellon ja Kamarimusiikin mestarikurssien osallistujia sekä Timo Koskinen, Jenna Ristilä ja Robert Roozeman (piano).

Mark Gothóni

Konsertin kesto noin 1,5 tuntia. Ohjelmamaksu 20/10 € ovelta tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu. Huom! Eri ohjelma kamarikonserteissa 1.7. (klo 20 Savonrannan kirkko), 4.7. (klo 18 Tuomiokirkko), 5.7. (klo 15 Melartin-sali) ja 5.7. (klo 19 Kulttuurikellari). Yhteistyössä: Savonlinnan seurakunta

 

Ma 5.7.2021 klo 15, Melartin-sali, Viulun, alttoviulun, sellon ja kamarimusiikin mestarikurssien konsertti

Thomas Riebl

Professoreiden Mark Gothóni, Thomas Riebl ja Marko Ylönen kansainvälisten viulun, alttoviulun, sellon ja kamarimusiikin mestarikurssien osallistujia sekä Timo Koskinen, Jenna Ristilä ja Robert Roozeman (piano)

Konsertin kesto noin 1,5 tuntia. Ohjelmamaksu 20/10 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu. Huom! Eri ohjelma kamarikonserteissa 1.7. (klo 20 Savonrannan kirkko), 4.7. (klo 18 Tuomiokirkko), 5.7. (klo 15 Melartin-sali) ja 5.7. (klo 19 Kulttuurikellari).

 

Ma 5.7.2021 klo 19, Kulttuurikellari, Viulun, alttoviulun, sellon ja kamarimusiikin mestarikurssien konsertti

Professoreiden Mark Gothóni, Thomas Riebl ja Marko Ylönen kansainvälisten Viulun, Alttoviulun, Sellon ja Kamarimusiikin mestarikurssien osallistujia sekä Timo Koskinen, Jenna Ristilä ja Robert Roozeman (piano)

 

Marko Ylönen

Konsertin kesto noin 1,5 tuntia. Liput 20/15 € ovelta tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu. Huom! Eri ohjelma kamarikonserteissa 1.7. (klo 20 Savonrannan kirkko), 4.7. (klo 18 Tuomiokirkko), 5.7. (klo 15 Melartin-sali) ja 5.7. (klo 19 Kulttuurikellari).

 

Ti 6.7.2021 klo 18, Melartin-sali, Love Letters -konsertti

Rachel McIntosh (mezzosopraano), Isabella Shaw (mezzosopraano),

Antti Haho (piano) & Niina Ranta (piano)

Konsertin kesto noin 1,5 tuntia. Liput: 25/15 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennen ovelta ja ennakkoon Nettilippu

 

Pe 9.7.2021 klo 17, Melartin-sali, Soile Isokosken Oopperan ja Liedin mestarikurssin konsertti

Soile Isokoski

Professori Soile Isokosken Oopperan ja Liedin mestarikurssin osallistujia sekä Markus Vaara (piano)

Konsertin kesto noin 1 tunti. Liput: 25/15 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu

 

La 10.7.2021 klo 18, Melartin-sali, From Cairo to Savonlinna With Love -konsertti

Gala El Hadidi

Yksi Savonlinnan konserttikesän kohokohtia! Ohjelmassa mm. Rossinin Venetsian regatta -laulut.

Gala El Hadidi (mezzosopraano) & Kristian Attila (piano)

Konsertin kesto noin 1 tunti. Liput: 45/25 € ovelta tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu

 

Ti 13.7.2021 klo 19, Melartin-sali, Laura Maddalena – musiikkidraama näyttelevälle cembalistille

  Elina Mustonen

Lavalla taiteilijaprofessori Elina Mustonen (cembalisti & näyttelijä)

Eero Hämeenniemi (teksti & musiikki), Johanna Freundlich (ohjaaja), Nina Mansikka (visualisti)

Lisäksi esitys sisältää musiikkia Luigi Rossilta, Barbara Strozzilta, Domenico Scarlattilta, Baldassare Galuppilta ja Ferdinando Bertonilta

Esityksen kesto noin 1 tunti. Liput: 30/20 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu

Cembalisti ja näyttelijä Elina Mustonen herättää säveltäjä Eero Hämeenniemeltä tilaamassaan teoksessa eloon Ospedalet – italialaiset keskiajalta polveutuvat tyttölasten orpokodit. 1600-luvun loppupuolella Venetsian orpokodeista kehittyi Euroopan parhaita naisille avoimia musiikkikouluja, joissa opettajina toimivat aikansa merkittävimmät maestrot: Vivaldi, Galuppi, Cavalli, Gasparini, Legrenzi….

Musiikkidraama Laura Maddalena kertoo kahden eri aikakausilla eläneen ospedale-tytön tarinan yhdistämällä historiaa ja fiktiota, venetsialaista cembalomusiikkia, Hämeenniemen uusia sävellyksiä ja hänen kirjoittamaansa tekstiä. Lisäksi esitys sisältää musiikkia Luigi Rossilta, Barbara Strozzilta, Domenico Scarlattilta, Baldassare Galuppilta ja Ferdinando Bertonilta.

Esityksessä uskonto ja musiikki ovat nuorten naisten tärkein elämän sisältö suljettujen porttien sisäpuolella. Silti nunnien ja rippi-isien tiukka valvonta ei voi estää koko inhimillisen tunnekirjon heräämistä. Rakkaus ja seksuaalisuus elävät nuorten naisten fantasioissa, mutta loputtomiin niitä ei voida tukahduttaa. Viimein rakkaus tarjoaa ulospääsyn ospedalen suljetusta maailmasta.

Teos purkaa myös musiikkimaailman miehistä kaanonia ja neromyyttiä sekä tarkastelee naisoletettujen muusikoiden ja säveltäjien näkymättömyyttä. Kuten eräs esityksen naishahmoista toteaa: ”Minä olen yhtä näkymätön kuin musiikki.” Ospedale-muusikoiden tarinat eivät kerro ainoastaan heidän oman aikakautensa sosiaalisesta ilmapiiristä ja sukupuolittuneista normeista, vaan niiden heijastumia voi nähdä myös historian myöhemmissä kerrostumissa aina tämän päivän kulttuuridiskurssiin saakka.

Joitakin aineksia esitykseen on antanut monipuolisen muusikon Maddalena-Laura Lombardini Sirmenin (1745-1818) elämäntarina. Tämä Ospedale dei Mendicantissa kasvanut nainen teki myöhemmin menestyksekkään kansainvälisen uran viulistina, laulajana ja säveltäjänä.

Musikaalisten nuorten naisten vapautumistarina on jatkoa Elina Mustosen menestyksekkäälle musiikkia ja draamaa yhdistäneelle Shakespeare-esitykselle Her Infinite Variety sekä Molière-esitykselle Jouez!.

Lue lisää esityksen Facebook-sivulta. https://www.facebook.com/Laura-Maddalena-107830424108809/?modal=admin_todo_tour

To 15.7.2021 klo 19, Kulttuurikellari, ”Her Infinite Variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin” -esitys

Lavalla taiteilijaprofessori Elina Mustonen (muusikko/virginaali & näyttelijä)

Dramaturgia ja ohjaus: Johanna Freundlich, Nely Keinänen, Elina Mustonen

Musiikillinen suunnittelu ja sovitus: Elina Mustonen

Esityksen kesto noin 1 tunti. Liput: 30/20 € ovelta tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu

”Her Infinite Variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin” on näyttämöllinen teos, joka muodostuu Shakespearen näytelmien monologeista sekä aikakauden musiikista. Elina Mustonen toimii lavalla sekä näyttelijänä että muusikkona. Yhtenäisen dramaturgisen kokonaisuuden suunnittelusta vastaavat Mustosen lisäkseni kirjallisuuden tutkija Nely Keinänen sekä ohjaaja Johanna Freundlich.

Tunnetilat vaihtelevat rakkaudesta ja himosta vihaan, kunnianhimosta ja pelosta huumoriin. Tuoreet suomennokset tukevat tilanteiden ja tekstien ajattomuutta ja ajankohtaisuutta. Sävellysten tarttuvat melodiat ja rytmit peilautuvat Shakespearen tekstien monitasoisuuteen ja naiskohtaloiden kirjoon (infinite variety).

Teoksen tekstit on valittu näytelmistä Loppiaisaatto, Henrik V, Romeo ja Julia, Talvinen tarina, Julius Caesar, Kesäyön uni, Macbeth, Kuningas Juhana, Hamlet, Othello ja Kuten haluatte. Musiikkia kuullaan mm. seuraavilta säveltäjiltä: William Byrd, John Dowland, Orlando Gibbons, Thomas Morley ja Giovanni Picchi.

Produktio on kiertänyt ympäri Suomea, ja se on nähty myös Dublinissa ja Lontoossa esityspaikkoina maineikkaat Rose Theatre ja Garrick’s Temple to Shakespeare.

Teoksen englanninkielinen versio sai ensiesityksensä syksyllä 2020 Klockriketeaternin kansainvälisessä Shakespeare-symposiumissa. ”Her Infinite Variety – Women of Shakespeare in Word and Music” on kutsuttu tulevana syksynä United Solo -festivaalille New Yorkiin ja Lontoon West Endiin. Keväällä 2022 esitys vierailee Cambridgessa.

Lue lisää esityksen Facebook-sivulta https://www.facebook.com/Her-Infinite-Variety-536912633132392

 

La 17.7.2021 klo 17, Melartin-sali, Topi Lehtipuun Classical and modern song -mestarikurssin konsertti

Topi Lehtipuu

Tenori Topi Lehtipuun kansainvälisen mestarikurssin osallistujia sekä Laura Attila (piano) ja Kristian Attila (piano)

Konsertin kesto noin 1 tunti. Liput: 25/15 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon: Nettilippu.

 

Ma 19.7.2021 klo 18, Kerimäen kirkko, Kesäillan unelmia -konsertti

Konrad Jarnot (baritoni), Bryan Lopez Gonzalez (tenori) & Kristian Attila (piano)

Konsertin kesto noin 1 tunti. Ohjelmamaksu: 30/20 € ovelta tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu. Yhteistyössä: Savonlinnan seurakunta

Konrad Jarnot

Ma 26.7.2021 klo 15, Melartin-sali, Konrad Jarnotin Oopperan ja Liedin mestarikurssin konsertti

Professori Konrad Jarnotin kansainvälisen Oopperan ja Liedin mestarikurssin osallistujia sekä Kristian Attila (piano)

Konsertin kesto noin 1,5 tuntia. Liput: 25/15 € puoli tuntia ennen ovelta ja ennakkoon Nettilippu.

Kristian Attila

 

Ke 28.7.2021 klo 19, Melartin-sali, Pianon kauneus – Chopinin sonaatit 2 & 3

Paavali Jumppanen (piano)

Konsertin kesto noin 1,5 tuntia. Liput: 30/20 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu. Yhteistyössä: Savonlinnan kesäyliopisto

Paavali Jumppanen

Su 1.8.2021 klo 15, Melartin-sali, Paavali Jumppasen Pianon mestarikurssin konsertti

Pianotaiteilija Paavali Jumppasen kansainvälisen Pianon mestarikurssin osallistujia

Konsertin kesto noin 1,5 tuntia. Ohjelmamaksu: 20/10 €. Ovelta tuntia ennen ja ennakkoon: Nettilippu. Yhteistyössä: Savonlinnan kesäyliopisto

 

Ma 2.8.2021 klo 19, Melartin-sali, Hartmut Höllin German Lied -mestarikurssin konsertti

Professori Hartmut Höllin kansainvälisen German Lied -mestarikurssin osallistujia

Konsertin kesto noin 1 tunti. Liput: 25/15 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu.

  Hartmut Höll

 

Ti 3.8.2021 klo 19, Kulttuurikellari, Daniel Füeterin French and German Chanson -mestarikurssin konsertti

Professori Daniel Füeterin kansainvälisen French and German Chanson -mestarikurssin osallistujia

Konsertin kesto noin 1 tunti. Liput: 25/15 €. Ovelta tuntia ennen ja ennakkoon: Nettilippu.

 

Lisäksi toteutuu heinäkuussa 2021:

To 8.7. – pe 9.7. Tunne kehosi, vapauta äänesi – Äänitimpurin työpaja. Laulajan ja kuoronjohtajan kehonhuolto ja äänenkäyttö -workshopit, Mari Koistinen. Tarkemmat tiedot Savonlinnan kesäyliopisto.

Ja mahdollisuuksien mukaan mm.:

2-3 iltamatyyppistä tapahtumaa Kulttuurikellarilla. Haastateltavina ja esiintyjinä mm. Markku Mäkijärvi, Hanna Kosonen, Pentti Savolainen, Hannu-Ilari Lampila, Jorma Enkenberg, Ralf Gothóni, Gala El Hadidi, Tuomas Kantelinen, Kristian Attila

Opiskelijamatineoita mm. Galleria Linnankatu 13, Kalliolinna (Lettukahvilan miljöö Sulosaaressa), Lossiranta Lodge, Nälkälinnanmäki – näyttelytila, Opetusravintola Paviljonki, Rantasalmen Vanha pappila, Retretin luolasto

 

lisäksi vuonna 2021:
  • Tammikuun lopun perinteinen Talvijuhlakonsertti Helsingissä siirtyi järjestettäväksi Temppeliaukion kirkossa toukokuussa. Konsertti on kuitenkin jouduttu siirtämään toteutettavaksi myöhempänä ajankohtana – toivottavasti syksyllä. Konsertissa olisivat esiintyneet tenori Ragaa El Din, mezzosopraano Emriikka Salonen ja pianotaiteilija Kristian Attila.
  • Savonlinnalaislähtöinen mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto ja Musiikkiakatemian taiteellinen johtaja Kristian Attila esiintyivät yhdessä ranskalaisen sopraano Manon Gleizesin kanssa Ystävänpäivänä 14.2. klo 15 Melartin-salissa Savonlinnassa järjestetyssä III Suruton Festivaalin Les Amis -konsertissa, josta on vielä kevään ajan mahdollista nauttia striimilipun live-music.fi -palvelun kautta.
  • Sellotaiteilija Marko Ylönen ja pianotaiteilija Risto Lauriala esiintyivät 27.2. klo 18 Savonlinnan Kulttuurikellarilla III Suruton Festivaalin Sellomusiikin helmiä -konsertissa, josta on vielä kevään ajan mahdollista nauttia striimilipun live-music.fi -palvelun kautta.
  • Professori Marko Ylösen Sellon mestarikurssin osallistujat ja pianotaiteilija Robert Roozeman esiintyvät 28.2. klo 16 Melartin-salissa Savonlinnassa järjestettävässä Musiikkiakatemian Talvikamari-konsertissa, josta on vielä kevään ajan mahdollista nauttia ilmaiseksi striimilipun live-music.fi -palvelun kautta.
  • Maaliskuun lopun Musical Bridge -hankkeen konsertit Kairon Oopperassa on jouduttu siirtämään myöhempään ajankohtaan.
  • Lokakuussa Musical Bridge -hankkeen konsertteja Dubaissa.