Kansainvälinen toiminta

“Savonlinnan Musiikkiakatemia on ollut yksi urani kohokohdista, sillä Musiikkiakatemian kautta pääsin aloittamaan urani Egyptin ulkopuolella!”
Gala El Hadidi, mezzosopraano

“En ole koskaan löytänyt samanlaista inspiraatiota ja intohimoa soittooni kuin ollessani Savonlinnassa yhden aikamme suurimman muusikon opissa.”
Mahmoud Said, viulisti

Musiikkiakatemian kansainvälinen toiminta ulkomailla alkoi vuonna 2004. Tuolloin Savonlinnan Musiikkiakatemian taiteellinen johtaja professori Ralf Gothóni aloitti Musiikkisilta –toiminnan (Musical Bridge) Kairon Oopperan kanssa. Maaliskuussa 2019 Egypti-Suomi –musiikkisilta jatkuu 12.kerran Egyptissä, jolloin mestarikursseja ja konsertteja toteutetaan Kairon Oopperassa mm. Egyptin Kulttuuriministeriön ja Suomen suurlähetystön tuella. Lisäksi Musical Bridge -tapahtuma toteutuu Singaporessa maaliskuussa 2019. Kansainvälisen toiminnan kouluttajina 2019 toimivat mm. professorit Mark Gothoni ja Ralf Gothóni sekä pianotaiteilija Kristian Attila, alttoviulutaiteilija Teemu Kupiainen, sellotaiteilija Yugo Miyagawa, tanssitaiteilija Tero Saarinen, oopperalaulaja Jorma Silvasti ja ohjaaja Eija Tolpo.

Savonlinnan Musiikkiakatemian kunniapuheenjohtajana toimii vuoden 2008 Nobelin rauhanpalkinnon saanut presidentti Martti Ahtisaari. Hänen kansainvälisen työn ja verkostojen ansiosta Musiikkisilta -toimintaa on voitu viedä myös Turkkiin (Ankaran ja Izmirin Oopperat) sekä Azerbaidzaniin (Bakun Musiikkiakatemia). Musiikkisilta -toimintaa järjestettiin Azerbaidzanissa vuosina 2012-2013 yhteistyössä Azercellin (TeliaSonera) kanssa. Vuosina 2015-2016 Musiikkisilta -toimintaa järjestettiin myös Jordaniassa (Amman) ja vuosina 2017-2018 Alexandriassa (Egypti) yhteistyössä Rolexin kanssa.

“Taide ja musiikki luovat yhteisymmärrystä eri kulttuureista tulevien ihmisten välillä. Rauhassa on kyse tahdosta.”
Martti Ahtisaari
Vuoden 2008 Nobelin rauhanpalkinnon saaja, Suomen tasavallan presidentti (1994-2000), YK:n diplomaatti ja neuvottelija

.